در چند سال اخیر فروش آنلاین غذا در بین مردم بسیار جا افتاده است و حتی افراد سن بالا نیز دیگر از طریق روشهای سنتی اقدام به سفارش غذا از رستورانها نمیکنند. البته چنین تحولی را میتوان مدیون تلاشهای چندین ساله اپلیکیشنهایی مانند اسنپ فود دانست، البته که گسترش کسب و کارهای آنلاین و اینترنتی شدن اغلب فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی نیز در این امر تاثیرگذار بوده است.
در پی چنین اتفاقاتی بسیاری از صاحبان کسب و کارهای غذایی به فکر برند سازی رستوران خود افتادند و تنها چاره برای بقا آنها در این بازار پر رقابت نیز طراحی سایت است. طراحی سایت رستوران مهمترین گام در مسیر بازاریابی اینترنتی این مدل مشاغل است و علاوه بر آن مسیری نو در ارائه و فروش خدمات به مشتریان نیز محسوب میشود.
اگر شما نیز صاحب رستوران یا فست فود هستید، بهتر است هر چه سریعتر مراحل طراحی سایت خود را آغاز کنید تا علاوه بر کسب سود بیشتر در فروش حضوری، بتوانید به درصد سود بالایی از فروش آنلاین غذا نیز دست پیدا کنید. پس در این مطلب از سایت هیراوب همراه ما باشید تا با هم 9 نکته مهم برای شروع طراحی سایت رستوران را مرور کنیم.
1. امکانات سایت خود را مشخص کنید
اولین گام برای شروع طراحی سایت رستوران یا فست فود، مشخص کردن امکاناتی است که قصد دارید آن را در سایت خود برای مخاطبان به نمایش درآوردید. به طور مثال بسیاری از رستورانها سایت خود را تنها به چشم یک جایگاه معرفی و تبلیغ برای فروش حضوری میبینند، در حالی که بسیاری دیگر قصد دارند از طریق سایت، فروش آنلاین غذا را نیز تجربه کنند.
بنابراین قبل از هر چیز تمام توقعاتی که از راهاندازی سایت برای رستوران خود دارید را با طراح در میان بگذارید تا همه چیز طبق اهداف کسب و کارتان جلو برود. برای راهنمایی بیشتر در این زمینه مهمترین امکاناتی که بایستی در هر سایت رستوران وجود داشته باشد را به شما معرفی خواهیم کرد:
• قابلیت سفارش آنلاین غذا و پرداخت اینترنتی
• امکان درج نظرات توسط مشتریان
• امکان ثبت نام و ورود برای مشتریان (پنل اختصاصی مشتریان)
• جستجوی پیشرفته خدمات و محصولات
• امکان صدور پيش فاکتور با اطلاعات و لوگوی رستوران
• درج منو فعال و متغیر نسبت به موجودی رستوران و قیمتها
• سیستم گزارش فروش
• چت آنلاین درون سیستمی
2. قالب سایت و دیزاین را جدی بگیرید
آن چیزی که شما در ظاهر وبسایت به مشتریان خود نشان میدهید همانند ظاهر واقعی و فیزیکی رستورانتان است. یک مشتری حضوری میتواند قبل از ورود به رستوران با دیدن ظاهر آن نسبت به تصمیم خود برای غذا خوردن در آن رستوران قضاوتهایی را داشته باشد، اما چنین امکانی برای مشتری اینترنتی وجود ندارد و تمامی ظاهر رستوران شما وابسته به آن دیزاین، طراحی و قالبی است که برای سایت خود انتخاب میکنید.
بنابراین حتما اصول طراحی، رنگشناسی و دیزاین را در طراحی سایت رستوران خود جدی بگیرید و تا جای ممکن سعی کنید همان حس و حال فضای رستوران خود را در فضای سایت نیز ایجاد کنید. رنگهای موجود در لوگو رستوران به شما کمک بسیاری میکنند و بهتر است رنگ قالب سایت نیز بر اساس همین رنگها انتخاب شود.
فراموش نکنید که مهمترین گام در برندسازی رستوران ارائه طراحی نوین و منحصر به فرد است و به راحتی و با ارائه طراحیهای دم دستی از این مرحله گذر نکنید.
3. طراحی ریسپانسیو فراموش نشود
دیگر این روزها کمتر کسی برای جستجوی چیز به سراغ لپتاپ یا کامپیوتر میرود، به خصوص جستجوی رستوران که معمولا در محیطی خارج از منزل و با گوشی انجام میشود. بنابراین مهمترین اقدام دیگر شما در طراحی سایت فست فود و رستوران، ریسپانسیو بودن سایت است.
سایت ریسپانسیو به تمامی کاربران موبایل تصویری درست و کامل از سایت شما نمایش میدهد و با رعایت این فاکتور مهم در مراحل طراحی سایت، دیگر شما هیچ مشتریای را در نتیجه جستجو با موبایل از دست نخواهید داد.
4.منویی کامل و جذاب طراحی کنید
اگر قصد فروش آنلاین غذا را دارید، حتما و حتما منویی کامل و جذاب را طراحی کرده و در سایت خود قرار دهید. مهمترین کار در طراحی منو، وارد کردن عنوان دقیق غذاها به همراه توضیحاتی کوتاه در مورد مواد بکار رفته در پخت آنها است.
چنین منویی برای مخاطب بسیار قابل اعتماد بوده و انتخاب را برای وی راحتتر میکند. همچنین بهتر است تصاویری از هر غذا را نیز در منو خود قرار دهید؛ تصویر گویاترین محتوا برای معرفی هر غذا است و درج یک عکس با کیفیت و جذاب بیش از هر چیزی مشتری را نسبت به خرید از شما هیجانی میکند.
آخرین و مهمترین نکته در این باره نیز به روزرسانی دائمی منو است. اگر افزایش قیمت داشتهاید حتما آن را در منو ویرایش کنید و یا اگر غذایی را موجود ندارید، حتما اتمام موجودی آن را در منو اعلام کنید تا مشتری را از جانب خود ناراضی نکنید.
5.خدمات سفارشگیری آنلاین را فعال کنید
اگر فروش بالایی در منطقه رستوران خود دارید، سفارشگیری آنلاین بسیار برای افزایش فروش به کارتان میآید. این امکان اگر چه نیاز به پشتیبانی و نیروی کار بیشتر دارد ولی در میزان فروش بدون واسطه تاثیر بسیاری خواهد داشت.
با راهاندازی بخش سفارش آنلاین دیگری نیازی به حضور در برنامههایی مانند اسنپ فود را ندارید و بدون واسطه با مشتریان خود در ارتباط خواهید بود. تنها کافیست کمی بر روی بازاریابی و تبلیغات رستوران خود کار کنید و با تشویق مشتریان به سفارش آنلاین غذا از وبسایت، تحولی عظیم در کسب و کار خود ایجاد کنید.
البته این کار نیازمند دریافت خدمات بیشتری در مراحل طراحی سایت است چرا که سایت شما نیاز به ایجاد یک پنل فروش، پشتیبانی مستمر از طریق چت آنلاین و تماس تلفنی، درگاه پرداخت و ثبت اینماد دارد.
6.اطلاعات رستوران را دقیق در سایت وارد کنید
کاربر اینترنتی معمولا آدرس درستی از رستوران شما در ذهن ندارد و اگر قصد مراجعه حضوری داشته باشد، پس از ورود به سایت به دنبال اطلاعات رستوران خواهد بود بنابراین اطلاعات کسب و کار خود را به صورت واضح و کامل در تمامی صفحات سایت قرار دهید و در آخر منویی جداگانه در بخش هدر یا فوتر سایت برای دسترسی بهتر ایجاد کنید.
اهمیت این موضوع بیشتر از تبلغیات و بازاریابی است چرا که بدون نام و نشانی درست، مشتری هیچگاه شما را پیدا نخواهد کرد. حتی اگر کاربری قصد سفارش آنلاین داشته باشد و در طول سفارش با مشکلی روبرو شود، نیاز به تماس تلفنی با رستوران شما خواهد داشت و نبود اطلاعات دقیق او را گمراه خواهد کرد.
7.تولید محتوا در وبلاگ را در لیست کار اضافه کنید
یکی از راههایی که مخاطبان جستجوگر را در فضای اینترنت به سمت سایت رستوران شما میکشاند، تولید محتوای موثر و مفید در قالب وبلاگ است. حتما بخش بلاگ سایت خود را فعال کنید و با درج مطالب مختلفی مانند معرفی انواع غذا، نحوه پخت غذاهای مختلف و سایر موضوعات مرتبط با کسب و کارتان، مخاطبان بیشتری را با رستوران خود آشنا کنید.
این کار به سئو سایت شما نیز کمک بسیاری میکند و تاثیر بسیاری در برندسازی رستوران دارد، به خصوص اگر رستوران شما تازه تاسیس باشد و سابقه چندانی در این عرصه نداشته باشید، تولید محتوا میتواند راهی موفق برای تبدیل شدن به نامی آشنا برای مخاطبان مختلف باشد.
8.خدمات رزرو آنلاین را برای مشتریان خود فعال کنید
صنعت رستورانداری همواره جزو مشاغل زیانده بوده است و به همین دلیل صاحبان رستورانها به دنبال راهی برای کم کردن هزینههای خود هستند. طراحی سایت فست فود و رستوران قدمی مفید در این راه است که میتوان با ارائه امکانات مختلف در آن تا حدودی از هزینههای مربوط به نیروهای انسانی کم کرد.
ارائه خدمات رزرو آنلاین نیز یکی از آن امکانات است که نیاز شما را به عنوان صاحب رستوران برای استخدام فردی پاسخ دهنده به تماس افراد برای رزرو را از بین میبرد. همچنین این امکان باعث میشود تا سرعت کار شما بالا رفته و مشتریان نیز از طریق روشی آسانتر، میز خود را در رستوران شما رزرو کنند.
9.از خدمات یک تیم حرفهای و متخصص استفاده کنید
در آخر نیز حتما برای طراحی سایت رستوران از یک تیم حرفهای و متخصص کمک بگیرید، چرا که انجام این کار نیاز به دانش فنی بالایی دارد و به قولی کار هر کسی نیست. بهتر است قبل از در نظر گرفتن تمامی نکات گفته شده، ابتدا برای پیدا کردن یک تیم متخصص طراحی سایت جستجوی کنید و با بررسی نمونه کارهای موفق، بهترین انتخاب را داشته باشید.
البته طراحی سایت رستوران به دلیل حجم بالای کار نیاز به سرمایه اولیه بیشتری نیز دارد و بهتر است میزان هزینههای دریافتی از طرف طراح سایت را نیز در تصمیمگیری خود لحاظ کنید. پشتیبانی سایت نیز موضوعی بسیار مهم است که حتما در قرارداد بایستی ذکر شود، چرا که بدون وجود پشتیبانی مستمر و فنی سایت رستوران شما ممکن است با مشکلاتی روبرو شود.
حرف آخر
در این مقاله با 9 نکته مهم طراحی سایت رستوران آشنا شدیم و فهمدیم که طراحی سایت چه تاثیرات مثبتی میتواند در روند پیشرفت یک کسب و کار در این حوزه داشته باشد. بنابراین توصیه میکنیم هرچه سریعتر برای طراحی سایت رستوران خود اقدام کنید و با فعالیت در فروش آنلاین غذا، رونق اقتصادی شغل خود را بیشتر از قبل کنید.
البته در این راه تیم هیراوب نیز به عنوان یک تیم متخصص و حرفهای همراه شماست تا با خلاقیت و ایدههای مفید، کسب و کار آنلاین شما را رو به موفقیت ببرد.