در این مقاله میخوانید

میزان پیشرفت خواندن شما

داستان سرایی

نقش داستان سرایی در فروش چیست؟

در این مقاله میخوانید

تماشای فیلم و سریال یکی از اصلی‌ترین سرگرمی‌های افراد در سنین مختلف است؛ اما تا به حال به این فکر کرده‌ای که چه چیزی باعث جذابیت این نوع سرگرمی شده است؟ با وجود تمامی مفاهیم مهم در هنر فیلمسازی، سناریو و داستان سرایی نقش مهمی در موفقیت و محبوبیت این صنعت ایفا کرده است.

داستان سرایی تنها در موفقیت فیلم‌ و سریال کاربرد ندارد، بلکه نقش و اهمیت آن را در موضوعات دیگری مانند بازاریابی و فروش نیز می‌توان مشاهده کرد. همانطور که داستان یک فیلم می‌تواند تاثیری ماندگار در ذهن بینندگان خود داشته باشد، داستان سرایی در دنیای مارکتینگ به خصوص دیجیتال مارکتینگ نیز چنین اثری بر مخاطبان خود خواهد داشت.

فرآیند فروش دیگر مانند گذشته مسیری ساده و هموار نیست و برای دستیابی به موفقیت در این زمینه، باید با ابزاری متقاعدکننده به نام داستان سرایی، راهی به قلب و ذهن مشتری پیدا کرد تا منجر به جلب اعتماد و برقراری ارتباط با آن‌ها شود.

اما داستان سرایی چیست و چطور می‌توانیم از آن در عرضه بهتر برند خود و فروش بیشتر استفاده کنیم؟ در این مقاله از سایت هیراوب همراه ما باشید تا به جواب سوال خود برسید.

 

داستان سرایی در فروش به چه معناست؟

در مقدمه به اهمیت و نقش داستان در فیلمسازی اشاره کردیم، اما آن چیزی که در مورد داستان در دنیای فروش و مارکتینگ وجود دارد روایت یک قصه نیست بلکه انتقال یک سری اطلاعات مفید و اثرگذار از طریق تکنیک روایی به مخاطبان هدف است.

در واقع داستان، دست آویزی برای انتقال اطلاعاتی در مورد محصول و یا خدمات مورد نظر به مشتریان بالقوه است تا از طریق آن بتوان به تعاملاتی مثبت در جهت متقاعد کردن مخاطب به خرید دست پیدا کرد. برندها با استفاده داستان سرایی می‌توانند روند خشک و حوصله‌سربر فروش را تغییر داده و با اضافه کردن سناریویی جذاب به محصول خود، درصد فروش آن را بیشتر و به جذابیت آن در بازار بیافزایند.

هدف اصلی داستان ‌سرایی در فروش این است که به جای ارائه مستقیم ویژگی‌ها و مزایای محصول، داستانی جذاب و الهام‌ بخش ارائه دهد که مشتریان را درگیر کرده و ارزش محصول را در قالب یک روایت ملموس و انسانی به آن‌ها منتقل کند.

 

داستان سرایی

 

داستان سرایی چه اهمیتی در فروش دارد؟

داستان ‌سرایی هدفی بزرگتر از صرفا انتقال اطلاعات دارد؛ این فرآیند به ‌دنبال ارائه یک تجربه منحصر به فرد است که می‌تواند کسب‌ و کار شما را از رقبای خود متمایز کند. این روش توجه و علاقه مشتریان را جلب کرده و می‌تواند خاطراتی ماندگار در ذهن آنان ایجاد کند.

بر اساس جدیدترین تحقیقات، یک داستان خوب می‌تواند باعث ترشح هورمون اوکسی‌توسین در مغز شود که به طور قابل توجهی موجب افزایش اعتماد می‌شود و در نهایت، موجب تقویت رابطه مشتری با برند خواهد شد. اگر به شخصه کمی در این موضوع دقیق شوید نیز به این مهم پی خواهید برد که هر آن چیزی که تا به امروز برای انسان واقعیت پیدا کرده و به درجه اهمیت رسیده است، دارای داستان و عقبه‌ای تاثیرگذار بوده است.

پس با وجود تمامی این صحبت‌های می‌توان اهمیت داستان سرایی در افزایش فروش را به چند عامل زیر وابسته دانست:

  • جلب توجه مخاطبان و کوچک کردن رقبا
  • ایجاد علاقه در مشتریان نسبت به محصول یا خدمات
  • ماندگار کردن برند در ذهن مخاطبان
  • ایجاد انگیزه در خرید

 

اهمیت داستان سرایی در فروش

 

۵ تکنیک داستان سرایی برای افزایش فروش

در افزایش فروش آنلاین استفاده از تکنیک‌های مختلف داستان‌ سرایی می‌تواند به کسب ‌و کارها کمک کند تا رشد و پیشرفت واقعی را تجربه کنند. استفاده از داستان‌های متقاعدکننده در دیجیتال مارکتینگ به ‌طور قابل توجهی می‌توانند انگیزه مشتریان برای خرید را افزایش داده و باعث ایجاد علاقه و اشتیاق بیشتری نسبت به محصولات یا خدمات شوند.

با بهره‌گیری از تکنیک‌های مختلف داستان‌سرایی، می‌توانید فرصت‌های بی‌نظیری برای افزایش فروش و جذب مخاطبان واقعی به دست آورید. در ادامه چندین تکنیک راج و کارآمد در حوزه تبلیغات با داستان سرایی را معرفی خواهیم کرد.

 

1.استفاده از داستان‌ مشتریان واقعی

یکی از تاثیرگذارترین تکنیک‌ها در داستان‌سرایی، اشتراک‌گذاری تجربیات واقعی مشتریان است. با استفاده از داستان‌های موفقیت مشتریانی که از محصول یا خدمات شما بهره برده‌اند، می‌توانید نشان دهید که محصول شما چگونه مشکلات واقعی را آن‌ها را حل کرده است.

این نوع داستان‌ها به مخاطبان این احساس را می‌دهند که آن‌ها نیز می‌توانند از همان نتایج مثبت بهره‌مند شوند و این باعث ایجاد اعتماد بیشتر و انگیزه خرید می‌شود. برای استفاده درست از این تکنیک حتما مسیر مشتریان خود در قیف فروش را بررسی کرده و با شناسایی رفتارآن‌ها در هر مرحله به تجزیه و تحلیل بیشتر داستان‌های آن‌ها بپردازد.

 

2.ساختن یک سفر قهرمانانه

در این تکنیک، شما داستانی را می‌سازید که شامل یک قهرمان در قالب مشتری است که با یک مشکل مواجه شده و سپس محصول یا خدمت شما به او کمک می‌کند تا از این چالش‌ها عبور کرده و به موفقیت برسد. این ساختار داستانی به مخاطبان کمک می‌کند تا خود را در داستان ببینند و محصول شما را به ‌عنوان راه‌حلی برای مشکلاتشان در نظر بگیرند.

 

تکنیک داستان سرایی

 

3.ایجاد داستان‌های احساسی

داستان‌هایی که احساسات مشتریان را تحریک می‌کنند، معمولا تاثیر عمیق‌تری دارند. به‌ جای تمرکز بر ویژگی‌های فنی یا قیمت محصول، بهتر است بر تجربیات احساسی مرتبط با آن تمرکز کنید. مثلا داستان‌هایی که نشان می‌دهند چگونه محصول شما به فردی کمک کرده است تا به رویاهایش دست یابد یا زندگی‌اش را بهبود بخشد. این نوع داستان‌ها می‌توانند احساسات و انگیزه‌های خرید را در مشتریان تقویت کنند.

 

4.بیان داستان کسب ‌و کار

برای استفاده از داستان ‌سرایی در فروش، می‌توانید از این تکنیک موثر بهره ببرید. این روش کمک زیادی به برقراری ارتباط عاطفی با مخاطب کرده و باعث می‌شود به راحتی بتوانید مشتریان واقعی خود را برای خرید ترغیب کنید. هر کسب ‌و کاری داستانی منحصر به فرد دارد و شما می‌توانید از این داستان برای جذب بیشتر مخاطبان استفاده کنید.

در نگارش داستان، به یاد داشته باشید که از صفات انسانی در کلمات خود استفاده کنید. این کار باعث می‌شود مخاطب ارتباط بهتری با برند شما برقرار کند. با این حال، باید مراقب باشید که در داستان ‌سرایی زیاده ‌روی نکنید، چرا که این امر می‌تواند شما را با موانع جدیدی در فروش مواجه کند. حفظ اصالت و قابلیت ارتباط، کلید موفقیت در این روش است.

 

5.ایمیل مارکتینگ در قالب داستان

یکی از تکنیک‌های موثر در داستان‌ سرایی برای فروش استفاده از ایمیل است. ایمیل به عنوان یک ابزار استثنایی، فرصتی عالی برای جذب مخاطبان واقعی در فضای اینترنت را فراهم می‌آورد. در نوشتار ایمیل بایستی جملات باید به‌گونه‌ای انتخاب شوند که کاملا تاثیرگذار باشند و بتوانند مشتری را متقاعد کنند.

قبل از ارسال ایمیل، لازم است خواسته‌های بیزینسی خود را به دقت بررسی کنید، سپس بر اساس این خواسته‌ها، ایمیل خود را طراحی و ارسال نمایید. استفاده از گرافیک‌های جذاب برای بیان بصری داستان، ارائه یک هدیه، محصول و یا خدمات رایگان در انتهای سناریو یا طراحی یک معما یا بازی با کمک داستان سرایی در قالب ایمیل می‌تواند از ترفندهای جذب مخاطب در این تکنیک باشد.

البته این موضوع را نیز مدنظر داشته باشید که فضای ایمیل برای انتقال پیام‌های طولانی و مبهم مناسب نیست و بهتر است تمامی اطلاعات مورد نظر را به صورت خلاصه و با محوریت قرار دادن مشتری تهیه کنید.

 

ایمیل مارکتینگ در داستان سرایی

 

حرف آخر

داستان ‌سرایی به‌ عنوان یک ابزار قدرتمند در فروش و تبلیغات، نقش کلیدی در جلب توجه مخاطبان، ایجاد ارتباط عاطفی و افزایش اعتماد مشتریان ایفا می‌کند. این تکنیک با ارائه سناریوهای جذاب و ملموس می‌تواند روند خشک و رسمی فروش را به فرآیندی تاثیرگذار و به ماندگار در ذهن مشتریان تبدیل کند.

در این مقاله با بیان اهمیت استفاده از داستان سرایی در بازاریابی بهتر کسب و کارهای مختلف و افزایش فروش و همچنین معرفی تکنیک‌های موفق آن، تلاش کردیم به شما عزیزان در استفاده از این روش کارآمد و جذاب کمک کنیم.

اگر چه این روش نیاز به تخصص و خلاقیت دارد، اما با کمی جستجو در داستان‌های مختلف کسب وکار خود به راحتی می‌توانید نگاه مشتریان را به برند خود تغییر داده و در کمترین زمان به افزایش فروش دست پیدا کنید. در این مسیر نیز اگر به مشاوره و یا راهنمایی نیاز داشتید، می‌توانید با کارشناسان هیراوب تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *