در این مقاله میخوانید

میزان پیشرفت خواندن شما

لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی چیست و چه کمکی به سئو سایت می‌کند؟

در این مقاله میخوانید

روش‌های مختلفی برای افزایش بازدید سایت وجود دارد که متخصصان حوزه وب و سئو از آن‌ها برای بیشتر دیده شدن سایت در گوگل استفاده می‌کنند، اما شاید کمتر روشی وجود داشته باشد که به عنوان یک راهکاری اساسی برای چنین هدفی شناخته شود.

لینک سازی داخلی دقیقا همان راهکار اساسی است که می‌توان برای بهبود سئو سایت‌ از آن استفاده کرد. لینک‌های داخلی همانند خیابان‌های یک شهر هستند که باعث به وجود آمدن ارتباط بین بخش‌های مختلف یک شهر و امکان تردد ساکنان آن از محله‌ای به محل دیگری می‌شوند.

بدون لینک سازی داخلی، سایت شما مانند شهری است که هیچ بخشی از آن به بخش دیگرش راهی ندارد و کاربران آن به دلیل این عدم ارتباط‌سازی تنها در محدوده مشخصی مانده و در نهایت با چندین صفحه از سایت بیشتر آشنا نخواهند شد.

اهمیت لینک سازی داخلی دقیقا به همین موضوع برمیگردد، استراتژی درست و اصولی که راهی میان صفحات مختلف سایت ایجاد کرده و به کاربر فرصت کشف سایت را می‌دهد و  از این طریق زمان ماندن آن را در سایت افزایش می‌دهد.

لینک سازی داخلی اگر با استراتژی‌های درست و به صورت اصولی انجام شود، نقش موثری در سئو سایت خواهد داشت. اگر شما نیز به دنبال استفاده صحیح از لینک سازی داخلی و پیشرفت سئو سایت خود هستید، در این مطلب از هیراوب همراه ما باشید تا صفر تا صد نکات مربوط به سئو داخلی را با هم بررسی کنیم.

 

لینک سازی داخلی چیست؟

مفهوم لینک سازی داخلی مبحث چندان پیچیده‌ای نیست و به صورت خیلی ساده بیانگر فرآیندی است که در طول آن با ایجاد یک لینک، صفحه‌ای از سایت شما را به صفحه‌ای دیگر متصل می‌کند. هدف اصلی از انجام این کار ایجاد نقشه راهی برای حرکت بهتر ربات‌های خزنده گوگل برای شناسایی و رتبه بندی سایت است.

با ایجاد لینک‌های ارتباطی در صفحات مختلف، ساختار و نظم داخلی وب ‌سایت بهبود یافته و از این طریق هم کاربران و هم موتورهای جستجو مانند گوگل به واسطه ساخت این لینک‌ها راحت‌تر از قبل به مطالب مختلف سایت شما دسترسی خواهند داشت.

لینک سازی داخلی یکی از روش‌های اصلی سئو است که به پویایی بیشتر سایت کمک کرده و خوانایی آن را برای ربات‌های خزنده بیشتر می‌کند. هر چه شناسایی صفحات سایت توسط این ربات‌ها به شکلی ساده‌تر صورت گیرد، رتبه سایت نیز افزایش یافته و میزان مخاطبان آن بشتر می‌شود و در نهایت معیارهای مهمی مانند ترافیک بهینه سایت و تجربه کاربری رویکردی مثبت پیدا می‌کنند.

 

لینک سازی داخلی

 

انواع لینک‌های داخلی

اگر همین حالا به جزییات مختلف صفحه‌ای که در آن قرار دارید به دقت نگاه کنید، با حجم بسیاری از لینک‌ ارتباطی روبرو خواهید شد که هر کدام جزو دسته مشخصی از لینکسازی داخلی محسوب می‌شوند. بسیاری از این لینک‌ها در دل این متن قرار گرفته‌اند و تعدادی در هدر و فوتر سایت، اما این لینک‌ها چه تفاوتی از نظر ساختاری و عملکردی با یکدیگر دارند؟

لینک سازی داخلی در سایت می‌تواند به چهار شکل مختلف انجام شود که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

 

لینک‌های ناوبری (Navigational)

این مدل لینک‌ها معمولا در ساختار تمامی سایت‌ها وجود دارند و مسیرهایی آسان را از صفحه اصلی سایت به سایر صحفحات برای کاربر ایجاد می‌کنند. هر کدام از لینک‌ها با دقت بالایی بر اساس نیاز اصلی کاربران در سایت در نظر گرفته شده‌اند، تا راهنمایی آسان برای هدایت آن‌ها به صفحات پربازدید باشد.

مثال قابل درک این مدل لینک سازی را می‌توان در بخش هدر سایت هیراوب نیز مشاهده کرد؛ نواری که در بالای صفحه قرار گرفته و در آن چندین لینک به صفحات مختلف سایت قرار گرفته است تا امکان دسترسی کاربر را به بخش‌های گوناگون سایت راحت‌تر کند.

 

لینک‌های متنی (Contextual)

همین حالا که در حال مطالعه این مقاله هستید، در همین متن چندین لینک به صفحات مختلف سایت هیراوب ارجاع داده شده است که به آن‌ها در عنوان لینک‌های متنی گفته می‌شود. این مدل لینک‌ها معمولا در بین محتوای یک صفحه قرار می‌گیرند و به جای ارجاع کاربران به صفحات بزرگتر، آن‌ها را به محتواهای مرتبط هدایت می‌کنند.

 

لینک‌های بردکرامب (Breadcrumb)

این مدل لینک سازی داخلی را در سایت‌های فروشگاهی بزرگ مانند دیجیکالا حتما دیده‌اید، متن‌های دنباله‌دار که در هر بخش آن، نام صفحه‌ای مختلف نوشته شده است و سیر رسیدن کاربر از صفحه اصلی به صفحه کنونی را نمایش می‌دهد.

این نوشته‌ها که به صورت لینکی فعال هستند و همانند راهنمایی برای کاربران سایت عمل می‌کند که مسیر طی شده در سایت را به آن‌ها نشان می‌دهد که با کلیک بر روی هر یک از بخش‌های این برد کرامپ می‌توان به صفحه دیگری هدایت شد.

 

لینک‌های پاروقی (Footer)

یکی از انواع لینک سازی داخلی که در مراحل انتهایی طراحی سایت از آن استفاده می‌شود، لینک‌های قرار گرفته در قسمت فوتر هستند که به صورت ثابت در پاورقی سایت نمایش داده می‌شوند. لینک‌های پاورقی نیز همانند لینک‌های ناوبری نوعی هدایتگر کاربر هستند که دسترسی صفحات مهمی مانند اطلاعات تماس، درباره ما و خدمات را راحت‌تر می‌کند.

 

سئو داخلی

 

چرا لینک‌ سازی داخلی اهمیت دارد؟

یکی از اقدامات مهمی که در جهت معرفی بهتر سایت به گوگل می‌توان انجام داد، لینک سازی داخلی است. در واقع این کار علاوه بر شناساندن دقیق سایت به ربات‌های خزنده سایت و در نتیجه کسب رتبه بهتر، به ایجاد یک تجربه کاربری خوب نیز کمک می‌کند.

لینک سازی داخلی یک بازی دو سر برد است که با انجام آن می‌توان در بخش‌های مختلف سئو موفق عمل کرد و سایت خود را از حالتی مرده به فضایی فعال و پویا تبدیل کرد. اگر از سئو داخلی به نحو درستی استفاده شود، می‌تواند بر روی عملکردهای مختلف سایت که در ادامه به توضیح آن‌های می‌پردازیم، تاثیر مستقیم و مثبت داشته باشد.

 

  • ارزش دهی به صفحات داخلی سایت

لینکسازی داخلی علاوه بر مرتبط کردن صفحات مختلف سایت به یکدیگر، باعث می‌شود ارزش یک صفحه به صفحه دیگری که به آن لینک داده شده است نیز منتقل شود. به این مسئله Link Juice گفته می‌شود که به سایت کمک می‌کند تا توجه کاربران را تنها به صفحه اصلی معطوف نکند و این ترافیک را در صفحات مختلف پخش کند.

 

  • بهبود فرآیند ایندکس شدن مطالب

موارد مختلفی وجود دارند که می‌توانند به عنوان نکته‌ای منفی برای سئو سایت تلقی شوند، صفحات یتیم یا orphan pagesها نیز از همین موارد هستند که تاثیر بسیار زیادی در گمراه کردن کرولرهای گوگل و عدم ایندکس شدن مطالب مختلف دارند.

صفحات یتیم پیج‌هایی هستند که به هیچ یک صفحات سایت ارتباط ندارند و لینکی در آن‌ها برای ایجاد ارتباط قرار نگرفته است. وقتی شما مطلبی جدید را منتشر می‌کنید و لینک آن را در هیچ یک از صفحات سایت خود قرار نمی‌دهید، آن مطلب نوعی صفحه یتیم محسوب می‌شود که شانس آن برای بررسی توسط ربات‌های گوگل و ایندکس شدن کاهش پیدا می‌کند.

در حالی که با لینک سازی داخلی می‌توان به ربات‌های گوگل کمک کرد تا محتوای جدید‌سایت‌تان را راحت تر پیدا کنند تا از این طریق فرآیند ایندکس شدن نیز سریع‌تر انجام ‌شود.

 

  • بیشتر کردن زمان ماندگاری کاربران در سایت

قطعا زمانی که کاربر از یک لینک داخلی برای اکتشاف بیشتر سایت استفاده می‌کند، زمان ماندگاری او در سایت بیشتر می‌شود و این امر به افزایش ترافیک سایت هم کمک بسیاری خواهد کرد. در واقع لینک سازی داخلی می‌تواند راه‌حلی تشویق‌کننده برای ماندن کاربر در سایت شما باشد.

 

  • بهبود تجربه کاربری

همان مقدار که میزان توجه گوگل به سایت اهمیت دارد، توجه کاربران و رضایتمندی آنان نیز از سایت برای بهتر شدن سئو سایت و موفقیت آن مهم است. لینک سازی داخلی از این نظر نیز کارآمد بوده چرا که به کاربر کمک می‌کند سرنخ‌های مورد نیاز خود را در سایت به راحتی پیدا کند و تجربه خوبی از سایت شما به دست آورد.

 

سئو

 

چگونه یک استراتژی درست برای لینک‌ سازی داخلی داشته باشیم؟

داشتن استراتژی در هر یک از مراحل طراحی سایت، سئو و دیجیتال مارکتینگ امری بدیع است چرا که بدون استراتژی مناسب و کارآمد نمی‌توان به اهداف تجاری خود رسید و سایتی موفق داشت. برای لینک سازی داخلی نیز استراتژی‌های مختلفی وجود دارد که از هر کدام می‌توان بنا به وضعیت سایت و کاربران آن استفاده کرد، اما با این حال ترفندهایی وجود دارند که به ما در داشتن یک ساختار اصولی در بخش سئو داخلی سایت کمک می‌کنند که شامل موارد زیر هستند:

  • ایجاد لینک در صفحات مختلف با استفاده از anchor text
  • لینک‌دهی از مقالات جدید به مقالات قدیمی و برعکس
  • لینک‌ سازی در صفحاتی که نرخ تبدیل بالایی دارند
  • زیاده روی نکردن در لینک سازی در یک صفحه
  • استفاده از لینک‌های فالو در لینک سازی داخلی
  • لینک دهی به مقالات و صفحات مرتبط
  • شناسایی صفحات یتیم
  • شناسایی صفحاتی با لینک‌های شکسته

 

سئو

 

حرف آخر

سئو سایت فرآیند چندان پیچیده‌ای نیست و با تکیه بر تخصص و مهارت به راحتی می‌توان از جنبه‌های مختلف آن برای موفقیت و بیشتر دیده شدن سایت استفاده کرد. لینک سازی داخلی نیز از آن دسته فعالیت‌های سئو است که در عین سادگی می‌تواند تاثیرات مثبت زیادی را به همراه داشته باشد و ضمن استفاده از استراتژی‌های درست و اصولی به بهبود رتبه‌ سایت در نتایج گوگل کمک کند.

در این مطلب تلاش کردیم تا با زبانی ساده لینک سازی داخلی و تاثیر آن را بر روی سایت شرح دهیم تا با استفاده از نکات موجود در این راهنما بتوانید از تاثیر مثبت آن بر روی سئو سایت خود استفاده کنید. همچنین اگر به مشاوره و خدمات بیشتری در زمینه سئو نیاز دارید، می‌تویاند با تیم هیراوب تماس بگیرید و از خدمات ما استفاده کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *